Barbastelo das fragas / Morcego das fragas

Barbastelo das fragas / Morcego das fragas

Nome Común: Barbastelo das fragas / Morcego das fragas

Nome Científico: barbastella barbastellus

Familia: Barbastella

Ligazón: https://www.miteco.gob.es/content/dam/miteco/es/biodiversidad/temas/inventarios-nacionales/ieet_mami_barbastella_barbastellus_tcm30-99787.pdf

Presenza: Normalmente considerase forestal, aínda que tamén podese atopar en ambientes rurais ou en estruturas/edificios antigos. Xeralmente atópase en bosques maduros, preto de corpos de auga. Con todo, parece haber probas de que estaría máis ligado á presenza de grandes poboacións de lepidópteros que aos medios forestais, xa que se coñecen poboacións en áreas de escasa cobertura vexetal.

Descrición: Morcego de talla media. Tamaño medio: Envergadura: 275mm / Altura: 38mm Peso medio:♂ 8gr /♀ 10,1gr Destacan as súas orellas grandes de forma cuadrangular, unidas na fronte no seu bordo interno e cun pequeno lóbulo saínte no externo, aínda que non sempre está presente. A coloración da pelame adoita ser bastante escura, entre negruzca e parda. Dependendo da latitude, os morcegos poden ser atopados en distintas altitudes. Ao tratarse dunha especie que en áreas forestais adoita ocupar ocos en árbores, veríase afectado pola dispoñibilidade de árbores de tamaño suficiente. A maior parte das localizacións desta especie están situadas en edificacións antigas en ambientes rurais e poden verse afectados polos problemas habituais deste tipo de refuxios (remodelación, ruína e molestias...)

Scroll ao inicio
Logo Fauna Aérea de Santiago
Resumen de privacidade

Esta web utiliza cookies para que poidamos ofrecercge a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacenase no teu navegador e realiza funcións tales como reconocerche cando volves a nosa web o axudar o noso equipo a comprender qué seccións da web encontras máis interesantes e útiles.