
Nome Común: Abellón de cu branco
Nome Científico: Bombus lucorum
Orden: Hymenópteros
Características: Son de gran tamaño. As raíñas pasan moito tempo nas flores, sobre todo durante a primavera, en especial nas flores dos salgueiros . Adoitan aniñar baixo o chan.A súa tolerancia ao frío permítelles polinizar en rexións onde outras abellas non chegan. Ademais comezan a súa tarefa polinizadora máis temperán na estación e máis temperán na mañá.Os abellóns fabrican os seus niños con cera do seu propio corpo.
Hábitat: Gama grande de hábitats incluídos parques e xardíns.