Acobreada escura

Acobreada escura

Nome Común: Acobreada escura

Nome Científico: Lycaena tityrus

Orden: Lepidópteros

Características: Son bolboretas diúrnas que se caracterizan polo seu pequeno tamaño. Presenta dimorfismo sexual bastante acusado, sobre todo en canto á tonalidade das súas ás anteriores. Adoitan ter dúas xeracións: abril-maio, agosto-setembro, pode haber unha terceira en zonas cálidas. Invernan na base das plantas das cales se alimentan. Os machos adoitan ser divisados vixiando as zonas nas cales hábitan, entre a vexetación, para expulsar da súa zona aos intrusos que ousen penetrarse.

Hábitat: Prados húmidos e clareiros dos bosques pouco áridos.

Scroll ao inicio
Logo Fauna Aérea de Santiago
Resumen de privacidade

Esta web utiliza cookies para que poidamos ofrecercge a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacenase no teu navegador e realiza funcións tales como reconocerche cando volves a nosa web o axudar o noso equipo a comprender qué seccións da web encontras máis interesantes e útiles.