
Nome Común: Andoriña
Nome Científico: Hirundo rustica
Familia: Hirundinidae
Clasificación: Pequena (similar a un gorrión)
Presenza: Habitual, estival
Lista Vermella de Animais Ameazados: Vulnerable (VU)
Peso Mínimo: 17 gramos
Peso Máximo: 20 gramos
Tamaño Mínimo: 18 centímetros
Tamaño Máximo: 18 centímetros
Descrición: Plumaxe: azul metálico no dorso, branco no ventre, garganta vermella. Hábitat: áreas rurais, urbanas. Alimentación: insectos voadores. Reprodución: niños en estruturas humanas, cantís. Comportamento: gregarias, migratorias, excelente habilidade de voo.