
Nome Común: Gabeador
Nome Científico: Certhia brachydactyla
Familia: Certhiidae
Clasificación: Pequena (similar a un gorrión)
Presenza: Habitual, residente
Lista Vermella de Animais Ameazados: Preocupación menor (LC)
Peso Mínimo: 8 gramos
Peso Máximo: 10 gramos
Tamaño Mínimo: 12 centímetros
Tamaño Máximo: 12 centímetros
Descrición: Plumaxe: marrón con raias brancas, ventre branco. Hábitat: bosques, parques. Alimentación: insectos, arañas. Reprodución: niños en gretas de árbores, cortizas. Comportamento: solitarios, suben árbores en espiral.