Abella do mel

Abella do mel

Nome Común: Abella do mel

Nome Científico: Apis mellifera

Orden: Hymenópteros

Características: Poden variar en cor, pero sempre presentan un ton negro ou pardo combinado con amarelo. Cabeza, patas e antenas case negras e cubertas de pelo pálido, curto e en punta. Complexa organización social, destinada a manter a raíña o maior tempo posible. A raíña pon os ovos a intervalos regulares. Todos eles son alimentados con acirra real, os primeiros tres días, pero logo só as raíñas manteñen esta dieta, mentres que as obreiras serán alimentadas cunha mestura de mel e pole. As abellas teñen un sistema de comunicación propio, que denominamos "danza da abella". Durante moitos anos os investigadores traballaron tratando de descifrar a linguaxe destes insectos.

Hábitat: As obreiras visitan flores de todo tipo de pradarías, xardíns e bosques abertos.

Scroll ao inicio
Logo Fauna Aérea de Santiago
Resumen de privacidade

Esta web utiliza cookies para que poidamos ofrecercge a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacenase no teu navegador e realiza funcións tales como reconocerche cando volves a nosa web o axudar o noso equipo a comprender qué seccións da web encontras máis interesantes e útiles.