
Nome Común: Abellón dos campos
Nome Científico: Bombus pascuorum
Orden: Hymenópteros
Características: Moi visibles ao comezo da primavera, até o final do outono. Fan os seus niños no solo, entre a vexetación e as follas. Son de tamaño medio, o seu torso é de cor laranxa e o abdome amarelado. Poden confundirse con outro tipo de Bombus aínda que os seus segmentos do abdome e o seu pelo greñudo nos xenitais dos zánganos diferéncianos doutros do seu mesma especie
Hábitat: Gama grande de habitáts incluídos parques e xardíns.