Abellón terrestre

Abellón terrestre

Nome Común: Abellón terrestre

Nome Científico: Bombus Terrestris

Orden: Hymenópteros

Características: Ten o corpo negro con bandas amarelas. As súas patas presentan unha pilosidade arroxada. Diferénciase doutras especies de abellóns pola cor esbrancuxada do extremo do abdome. É un abellón grande. Os abellóns practican un sistema de polinización vibratoria ou polinización por zumbido que é a única forma de polinizar as flores de plantas, como por exemplo o tomate. As raíñas son as únicas que sobreviven ao inverno e logo buscan un novo lugar onde formar o niño,normalmente baixo terra.

Hábitat: Prados, buscando flores de corola curta, xa que posúen unha curta lingua. Os niños xeralmente están baixo terra.

Scroll ao inicio
Logo Fauna Aérea de Santiago
Resumen de privacidade

Esta web utiliza cookies para que poidamos ofrecercge a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacenase no teu navegador e realiza funcións tales como reconocerche cando volves a nosa web o axudar o noso equipo a comprender qué seccións da web encontras máis interesantes e útiles.