
Nome Común: Pombiña da agrimonia
Nome Científico: Pyrgus malvae
Orden: Lepidópteros
Características: Presenta un característico moteado negro e o patrón branco. A bolboreta adulta voa de finais de abril até mediados de xuño.
Hábitat: Presente en terras baixas húmidas, pero outros inclúen prados con matogueiras, clareiros e hábitat artificial de terras de cultivo abandonadas.