
Nome Común: Avespa mineira
Nome Científico: Halictus Scabiosae
Orden: Hymenópteros
Características: Avespa mineirade 200 abellas. Fan os seus niños baixo terra en túneles con varias celdillas, onde almacenan pole mesturado con néctar, que serve de alimento para os seus crías. Considérase unha superpolinizadora, que concentra a súa máxima actividade entre os meses de marzo e agosto. Está considerase unha superpolinizadora, que concentra a súa máxima actividade entre os meses de marzo e agosto, é dicir, na primavera e verán, coa calor.
Hábitat: Adoita atoparse en zonas húmidas e quentes, como en zonas arenosas ou con barro e nas beiras dos bosques.