
Nome Común: Cisne real
Nome Científico: Cygnus olor
Familia: Anatidae
Clasificación: Moi grandes (máis grandes que un pato)
Presenza: Habitual, invernante, residente
Lista Vermella de Animais Ameazados: Non se atopa na lista vermella
Peso Mínimo: 1200 gramos
Peso Máximo: 1200 gramos
Tamaño Mínimo: 145 centímetros
Tamaño Máximo: 160 centímetros
Descrición: Plumaxe: branca cun pescozo longo e curvado. Bico alaranxado con base negra. Hábitat: lagos, ríos e humidais. Alimentación: vexetación acuática e ocasionalmente insectos e peixes. Reprodución: constrúen grandes niños cerca da auga. Comportamento: a miúdo forman parellas para sempre e son gregarios en grupos familiares.