
Nome Común: Andoriña dáurica
Nome Científico: Cecropis daurica
Familia: Hirundinidae
Clasificación: Pequena (similar a un gorrión)
Presenza: Ocasional
Lista Vermella de Animais Ameazados: Preocupación menor (LC)
Peso Mínimo: 25 gramos
Peso Máximo: 25 gramos
Tamaño Mínimo: 17 centímetros
Tamaño Máximo: 17 centímetros
Descrición: Plumaxe: azul metálico no dorso, ventre pálido, colar escuro e caluga avermellada. Hábitat: áreas rurais, urbanas. Alimentación: insectos voadores. Reprodución: niños en estruturas humanas, cantís. Comportamento: gregarias, migratorias.