
Nome Común: Andoriña de cu branco
Nome Científico: Delichon urbicum
Familia: Hirundinidae
Clasificación: Pequena (similar a un gorrión)
Presenza: Habitual, estival
Lista Vermella de Animais Ameazados: Preocupación menor (LC)
Peso Mínimo: 15 gramos
Peso Máximo: 20 gramos
Tamaño Mínimo: 14 centímetros
Tamaño Máximo: 14 centímetros
Descrición: Plumaxe: azul metálico no dorso, branco no ventre e sobrecú. Hábitat: áreas urbanas, rurais. Alimentación: insectos voadores. Reprodución: niños en estruturas humanas. Comportamento: gregarios, migratorias.