
Nome Común: Picanzo real meridional
Nome Científico: Lanius meridionalis
Familia: Laniidae
Clasificación: Medianas (similar a un merlo)
Presenza: Habitual, residente
Lista Vermella de Animais Ameazados: En perigo (EN)
Peso Mínimo: 56 gramos
Peso Máximo: 80 gramos
Tamaño Mínimo: 24 centímetros
Tamaño Máximo: 25 centímetros
Descrición: Plumaxe: gris con máscara negra, ás negras con branco. Hábitat: campos abertos, matogueiras. Alimentación: insectos, pequenos vertebrados. Reprodución: niños en arbustos. Comportamento: solitarios, cazan desde perchas.