
Nome Común: Cotovía pequena
Nome Científico: Lullula arborea
Familia: Alaudidae
Clasificación: Pequena (similar a un gorrión)
Presenza: Habitual, residente
Lista Vermella de Animais Ameazados: Preocupación menor (LC)
Peso Mínimo: 35 gramos
Peso Máximo: 35 gramos
Tamaño Mínimo: 15 centímetros
Tamaño Máximo: 15 centímetros
Descrición: Plumaxe: marrón con estrías e ventre branco. Hábitat: campos abertos, praderías, matogueiras. Alimentación: insectos, sementes. Reprodución: niños no solo. Comportamento: solitarias ou en pequenos grupos, cantan en voo.