
Nome Común: Tartaraña cincenta
Nome Científico: Circus Pygargus
Familia: Accipitridae
Clasificación: Grandes (similar a un pato)
Presenza: Habitual, estival, de paso
Lista Vermella de Animais Ameazados: Vulnerable (VU)
Peso Mínimo: 230 gramos
Peso Máximo: 445 gramos
Tamaño Mínimo: 39 centímetros
Tamaño Máximo: 46 centímetros
Descrición: Plumaxe: macho gris pálido; femia marrón con estrías. Hábitat: campos abertos, marismas, praderías. Alimentación: pequenos mamíferos, aves, insectos. Reprodución: niños no chan, en campos de cereal. Comportamento: solitarios, voo baixo e ondulante en caza.